Sabayon van kriek met ananasbodem

Omschrijving:

Dessert | Mousse, crème en bavarois, feestelijk | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten

  • 0.5 ananas
  • 2 takjes munt (vers)
  • 4 eidooiers
  • 100 g bloemsuiker
  • 2 eetl. suiker
  • 1 dl kriekbier

Voorbereiding (15 min.)

  • Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
  • Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.

Bereiding (20 min.)

  1. Doe de eidooiers, de poedersuiker en het kriekbier in een steelpan.
  2. Meng stevig onder elkaar.
  3. Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.
  4. Afwerking: Verdeel de ananasblokjes over glazen en giet er de sabayon bij. Versier met een blaadje munt.
  5. Tip: Als variatie kun je de kriek vervangen door zoete witte wijn en voeg eventueel de zaadjes van een vanillestokje toe voor nog meer smaak.

Dranken:

Graindor Guatemala Antigua

Voedingswaarde

  • Energie: 251 kcal
  • Eiwitten: 3.7 g
  • Vetten: 5.7 g
  • Koolhydraten: 43.8 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten