Sabayon van kriek met ananasbodem

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| minder dan 30 minuten

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 0.5 ananas
  • 2 takjes munt (vers)
  • 4 eidooiers
  • 100 g bloemsuiker
  • 2 el. suiker
  • 1 dl kriekbier

Bereiding

  1. Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
  2. Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.
  3. Doe de eidooiers, de poedersuiker en het kriekbier in een steelpan.
  4. Meng stevig onder elkaar.
  5. Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.
  6. Afwerking: Verdeel de ananasblokjes over glazen en giet er de sabayon bij. Versier met een blaadje munt.
  7. Tip: Als variatie kun je de kriek vervangen door zoete witte wijn en voeg eventueel de zaadjes van een vanillestokje toe voor nog meer smaak.
Drankadvies
Wijn: Graindor Guatemala Antigua
Bier:

 

Voedingswaarde
Energie: 251 Kcal Eiwitten: 3,7 gr Vetten: 5,7 gr Koolhydraten: 43,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email