Sabayon van kriek met ananasbodem
Omschrijving
| Dessert/ 4 pers
| minder dan 30 minuten
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 0.5 ananas
- 2 takjes munt (vers)
- 4 eidooiers
- 100 g bloemsuiker
- 2 el. suiker
- 1 dl kriekbier
Bereiding
- Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
- Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.
- Doe de eidooiers, de poedersuiker en het kriekbier in een steelpan.
- Meng stevig onder elkaar.
- Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.
- Afwerking: Verdeel de ananasblokjes over glazen en giet er de sabayon bij. Versier met een blaadje munt.
- Tip: Als variatie kun je de kriek vervangen door zoete witte wijn en voeg eventueel de zaadjes van een vanillestokje toe voor nog meer smaak.
Drankadvies
Wijn: | Graindor Guatemala Antigua |
Bier: |
—
|
Voedingswaarde
Energie: 251 Kcal | Eiwitten: 3,7 gr | Vetten: 5,7 gr | Koolhydraten: 43,8 gr |