Sabayon met Kriekbier & vanille-ijs

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers 

|  15 min

| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 bolletjes vanilleroomijs
  • 8 eidooiers
  • 2 el. amandelschilfers
  • 340 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
  • 150 g suiker
  • 25 cl kriekbier

Bereiding

  1. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. 
  2. Verwarm de noordkrieken in een steelpannetje.
  3. Klop intussen de eidooiers samen met de suiker en het bier los in een steelpannetje.
  4. Verwarm het eiermengsel al kloppend au bain-marie (plaats daarvoor het steelpannetje in een kookpot met heet water).
  5. Maak een achtvorm met de klopper en blijf kloppen tot u een schuimig en luchtig mengsel hebt (draai de kom regelmatig een kwartslag, zodat u met de klopper de volledige bodem bereikt).
  6. Afwerking: verdeel de warme krieken over 4 glazen, schep er 1 bolletje ijs bovenop en giet de sabayon erover.
  7. Versier met de geroosterde amandelschilfers.
Drankadvies
Wijn: Tarapaca Rosé, Central Valley – Chili
Bier: Lindemans Kriek, Fruitbier
Voedingswaarde
Energie: 462 Kcal Eiwitten: 9,3 gr Vetten: 16,7 gr Koolhydraten: 62,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email