Runderwok met groenten en mango

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 35 min (inclusief voorbereiding)

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g minuutsteak
  • 500 g groentereepjes (eventueel uit de diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 2 lente-uitjes
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 2 cm gember
  • 250 g basmatirijst
  • 4 el. sojasaus
  • 2 el. arachideolie
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (20 min)
  1. Snij het vlees in reepjes van ± 1 cm breed.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  3. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  5. Rasp de gember.
  6. Pluk de blaadjes van het plantje koriander.
bereiding (15 min)
  1. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Bedek met een schone theedoek en laat 5 min. rusten.
  3. Verhit ondertussen 1 el. arachideolie in een wok en roerbak de geraspte gember 2 min.
  4. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak nog 2 min.
  5. Voeg nu ook de paprikablokjes en de mangoblokjes toe en roerbak nog ± 6 min.
  6. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
  7. Verhit 1 el. arachideolie in de wok en bak de runderreepjes 4 min. gaar.
  8. Voeg de groenten opnieuw toe met de sojasaus en de lente-uitjes. Warm alles kort op.
  9. Afwerking: Verdeel het gewokte rundvlees en de groenten over kommen of diepe borden. Werk af met de blaadjes koriander en serveer met de rijst.
  10. Tip: U kan de groentereepjes ook vervangen door broccoliroosjes uit de diepvries. Voeg in dat geval geen mango toe.
Drankadvies
Wijn:

Terre de Plaisir, A.O.P. Côtes du Rhône Villages Cairanne

Bier: Floreffe Tripel, Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 511 Kcal Eiwitten: 38,6 gr Vetten: 10,6 gr Koolhydraten: 626 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email