Runderwok met groenten en mango
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min (inclusief voorbereiding)
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g minuutsteak
- 500 g groentereepjes (eventueel uit de diepvries)
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 2 lente-uitjes
- 1 plantje koriander (vers)
- 2 cm gember
- 250 g basmatirijst
- 4 el. sojasaus
- 2 el. arachideolie
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Snij het vlees in reepjes van ± 1 cm breed.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
- Rasp de gember.
- Pluk de blaadjes van het plantje koriander.
bereiding (15 min)
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Bedek met een schone theedoek en laat 5 min. rusten.
- Verhit ondertussen 1 el. arachideolie in een wok en roerbak de geraspte gember 2 min.
- Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en roerbak nog 2 min.
- Voeg nu ook de paprikablokjes en de mangoblokjes toe en roerbak nog ± 6 min.
- Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
- Verhit 1 el. arachideolie in de wok en bak de runderreepjes 4 min. gaar.
- Voeg de groenten opnieuw toe met de sojasaus en de lente-uitjes. Warm alles kort op.
- Afwerking: Verdeel het gewokte rundvlees en de groenten over kommen of diepe borden. Werk af met de blaadjes koriander en serveer met de rijst.
- Tip: U kan de groentereepjes ook vervangen door broccoliroosjes uit de diepvries. Voeg in dat geval geen mango toe.
Drankadvies
Wijn: |
Terre de Plaisir, A.O.P. Côtes du Rhône Villages Cairanne |
Bier: | Floreffe Tripel, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 511 Kcal | Eiwitten: 38,6 gr | Vetten: 10,6 gr | Koolhydraten: 626 gr |