Runderfilet met groentestronkje

Runderribeye met truffelmayonaise

Omschrijving

| Amuses/ vlees/ groenten/ ong 12 pers

| ongeveer 30 min

|Exclusief Magazine Sligro – nr 4 uit 2005

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte runderribeye
  • 1 prei (alleen het witte gedeelte)
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepels sladressing naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 theelepel truffelolie
  • 1 zakje veldsla (voor de garnering)

Bereiding

  1. Snijd de gerookte runderribeye in dunne plakken (of vraag de slager om de ribeye in plakken te snijden) en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
  2. Meng de mayonaise, truffelolie en witte wijn door elkaar.
  3. Was de groenten en snijd ze in lange dunne julienne.
  4. Breng water aan de kook en blancheer hierin de groenten tot ze beetgaar zijn.
  5. Dompel ze direct in ijswater.
  6. Laat de groenten uitlekken in een zeef en breng ze op smaak met peper, zout en de sladressing.
  7. Verdeel de groenten in 12 bosjes.
  8. Rol steeds één bosje groenten in een plakje ribeye en steek deze indien nodig vast met een prikker.
  9. Leg de ribeyerolletjes op schoteltjes of amuseschaaltjes en lepel de truffelmayonaise erover.
  10. Garneer met een plukje veldsla.

Tips

  • IJswater: Een bak water met ijsblokjes waarin groenten vlak na het koken in worden gedompeld en gekoeld opdat ze hun mooie kleur zouden behouden.
  • Julienne is een Franse keukenterm voor zeer fijn gesneden groenten of zeer fijn gesneden vlees, vis of gevogelte. Meestal worden hiermee vierkante reepjes of staafjes van 1-3 mm dik en 3-4 cm lang bedoeld. Julienne wordt gebruikt als vulling voor soepen of sauzen. Julienne snijden betekent in lange dunne reepjes snijden. Julienne is één van de snijwijzen in de keuken.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email