Rumcocktail met thee en rode bessen

Omschrijving

| Aperitief, alc houdend/ voor 4 glazen

| ruim 15 min

| 2013.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 gr bosvruchten
  • Sap van 1 citroen
  • 2 takjes verse munt
  • 2 suikerklontjes
  • 15 dl rum
  • 4 dl crème de cassis
  • 7 dl groene thee (= 2 zakjes thee overgieten met 7 dl heet water) 

Bereiding

  1. Rits de blaadjes van de takjes munt.
  2. Giet de hete thee samen met het citroensap over de blaadjes munt en de suikerklontjes.
  3. Roer goed en laat volledig afkoelen
  4. Doe de rum samen met de crème de cassis en de vruchten in een grote kom.
  5. Giet er de afgekoelde thee bij.

Tip: Voor een lekkere kindervariant laat u de rum weg en vervangt u de crème de cassis door frambozensiroop.

    Categorieën