Rumcocktail met thee en rode bessen
Omschrijving
| Aperitief, alc houdend/ voor 4 glazen
| ruim 15 min
| 2013.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 gr bosvruchten
- Sap van 1 citroen
- 2 takjes verse munt
- 2 suikerklontjes
- 15 dl rum
- 4 dl crème de cassis
- 7 dl groene thee (= 2 zakjes thee overgieten met 7 dl heet water)
Bereiding
- Rits de blaadjes van de takjes munt.
- Giet de hete thee samen met het citroensap over de blaadjes munt en de suikerklontjes.
- Roer goed en laat volledig afkoelen
- Doe de rum samen met de crème de cassis en de vruchten in een grote kom.
- Giet er de afgekoelde thee bij.
Tip: Voor een lekkere kindervariant laat u de rum weg en vervangt u de crème de cassis door frambozensiroop.