Rode hummus - op basis van rode bietensap
een mooie en lekker variatie op de basis hummusOmschrijving
| Sausen/ hummus/ 8 porties
| ± 10 a 15 min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- een blik kikkererwten van 425 gr, uitgelekt
- 60 ml ingelegde bietensap
- 2 el olijfolie + meer voor garnering
- 60 ml tahini
- 1 teentje knoflook
- ½ thl fijn zeezout + meer indien nodig
- versgemalen zwarte peper
- gehakte verse peterselie, voor garnering
Bereiding
- Doe de kikkererwten, het bietensap, de olijfolie, de tahini, de knoflook en het zout in een keukenmachine en verwerk ze 2 tot 3 minuten tot ze helemaal glad zijn.
- Kruid met peper en meer zout.
- Doe over in een ondiepe serveerschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peterselie.
- Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast voor maximaal 3 dagen.