Rouleau van Fazant

Omschrijving:

Hoofdgerecht | wild | 4 personen
Bereidingstijd: 40 min + de marinade tijd
Bron: 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn 

Ingrediënten:

  • 4 fazantfilets
  • 2 preien
  • 2 wortels
  • 2 uiten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl wildfond
  • verse peterselie
  • zout en peper
  • verse basilicum
  • plastic folie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 70°C.
  2. Snij het kontje van de preien en bewaar deze. Snij de rest van de preien in de lengte doormidden.
  3. Verwijder het middelste gedeelte en bewaar de bladeren van de buitenkant.
  4. Schil de wortel en bewaar de schil voor de saus.
  5. Snij de wortels vervolgens in dunnen repen met behulp van een dunschiller
  6. Snij de schil van de wortel en de resten van de prei (binnenkant en kontjes) in kleine stukken en doe ze in een pannetje op hoog vuur.
  7. Voeg een gesnipperd uitje en 2 tenen gesnipperd knoflook toe en bak kort aan.
  8. Blus het geheel af met 1 dl witte wijn en voeg vervolgens 1 dl wildfond  en een laurierblad toe.
  9. Laat het geheel even trekken tot een mooie bouillon
  10. Leg de repen wortel en de bladeren prei in een pannetje met kokend water.
  11. Laat de groenten 45 seconden koken. Haal ze er vervolgens uit en leg in een pannetje met koud water.
  12. Verwijder de haasjes van de fazantfilets en snij de filet overal even dik en gebruik de afsnijdsels en de haasjes van de fazant voor de vulling.
  13. Meng dit met een gesnipperd uitje en een paar takjes peterselie en basilicum.
  14. Hak het geheel flink fijn.
  15. Pers het geheel vervolgens samen met de zijkant van het mes tot een stevige vulling.
  16. Maak de vulling  op smaak met peper en zout
  17. Rol een stuk plastic folie uit.
  18. Leg de fazantfilets hier bovenop.
  19. Haal de repen wortel en prei uit het pannetje met water en leg deze in de lengte over de fazantfilets.
  20. Daarna kan de vulling er bovenop.
  21. Rol het geheel op in het plastic tot een strak rolletje. Herhaal dit bij de andere filets.
  22. Leg de rolletje in een klein passend pannetje en zeef hierboven de bouillon.
  23. Dek de pan af met plastic folie en zet de pan 40 minuten in de oven op 70°C.
  24. Haal de pan uit de oven en haal de rolletje uit de pan
  25. Bewaar het vocht en voeg een beetje zout toe.
  26. Verwijder het plastic van de rolletjes en snij de rollen vervolgens in plakken.
  27. Verdeel de plakken gevulde fazant over de borden .
  28. Schenk de warme bouillon er overheen en garneer met enkel blaadjes basilicum.

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten