Rosbief met kervelpesto en wintergroenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 15 min + 25 min in de oven

| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g gerolde rosbief  
  • 3 pastinaken
  • 1 rode biet
  • 0.5 bosje kervel
  • 600 g minikrieltjes
  • 2 takjes peterselie (vers)
  • 1 zoete aardappel
  • 10 walnootpitten
  • 1 dl olijfolie (+ 4 el.)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Wrijf de minikrieltjes goed schoon onder koud water en kook de ongeschilde krieltjes 10 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
  2. Hak ondertussen de walnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. Schil de pastinaken, de rode biet en de zoete aardappel. Snij in dunne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin.
  6. Schik het gebraad in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
  7. Doe de groenteschijfjes en de minikrieltjes in een ovenschaal.
  8. Besprenkel met 2 el. olijfolie en kruid met peper en zout.
  9. Voeg de grof gehakte walnoten toe.
  10. Zet het vlees en de groenten 20 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Mix ondertussen de kervel en de peterselie samen met 1 dl olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
  12. Afwerking:  snij de rosbief in schuine sneetjes.
  13. Schik enkele sneetjes op de borden en lepel er wat kervelpesto over.
  14. Geef er de geroosterde groenten bij.
  15. Tip: U kan de minikrieltjes vervangen door een aardappelgratin.
Voedingswaarde
Energie: 839 Kcal Eiwitten: 49,6 gr Vetten: 47,1 gr Koolhydraten: 53,8 gr

Categorieën