Rosbief met kervelpesto en wintergroenten
Omschrijving
| hoofdgerecht, rund | 4 pers
| 15 min + 25 min in de oven
| 2016.12.14 – Colruyt inspiratiefolder, Smaakvolle en verfijnde eindejaarsfeesten
Ingrediënten
- 800 g gerolde rosbief (beenhouwerij)
- 3 pastinaken
- 1 rode biet
- 0.5 bosje kervel
- 600 g minikrieltjes
- 2 takjes peterselie (vers)
- 1 zoete aardappel
- 10 walnootpitten
- 1 dl olijfolie (+ 4 eetl.)
- peper en zout
Bereiding
- Wrijf de minikrieltjes goed schoon onder koud water en kook de ongeschilde krieltjes 10 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
- Hak ondertussen de walnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Schil de pastinaken, de rode biet en de zoete aardappel. Snij in dunne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin.
- Schik het gebraad in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
- Doe de groenteschijfjes en de minikrieltjes in een ovenschaal.
- Besprenkel met 2 el. olijfolie en kruid met peper en zout.
- Voeg de grof gehakte walnoten toe.
- Zet het vlees en de groenten 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Mix ondertussen de kervel en de peterselie samen met 1 dl olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.
- Afwerking: snij de rosbief in schuine sneetjes.
- Schik enkele sneetjes op de borden en lepel er wat kervelpesto over.
- Geef er de geroosterde groenten bij.
- Tip: U kan de minikrieltjes vervangen door een aardappelgratin.
Drankadvies
- Wijn:
- Bier:
Voedingswaarde
- Energie: 839 Kcal
- Koolhydraten: 53,8 gr
- Eiwitten: 49,6 gr
- Vetten: 47,1 gr