Roodbaars notenboter…

Roodbaars met notenboter op bedje van courgette

Omschrijving:

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 45 mn
Bron: 2014.08.27 – Okayfolder. Een geslaagde terugkeer

Ingrediënten:

  • 4 roodbaarsfilet (diepvries of vers)
  • 3 courgettes
  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl room
  • 2 el boter (kamertemperatuur)
  • 3 el cashownoten
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • ½ bloke visbouillon
  • Nootmuskaat, p&z

Bereiding:

  1. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en lepel er de zaadlijsten uit.
  2. Snij de courgettes in kleine blokjes van max 0,5 cm
  3. Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in en plastic zakje stopt er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng er 1 el zachte boter onder
  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C
  6. Kook de aardappelen 25 min gaar in licht gezouten water.
  7. Giet af en pureere. Breng op smaak met nootmuskaat p&z
  8. Roer er tot slot de mosterd onder
  9. Schep intussen de courgetteblokjes in een ovenschaal en verkruimel er het blokje visbouillon over. Giet er 1,5 ldl room over en leg er de visfilets bovenop.
  10. Besmeer de vis met de notenboter en kruid met p&z
  11. Bak 15 á 20 min in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de vis

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten