Roodbaars uit de oven

Roodbaars met kruidensaus en tomaten uit de oven

Omschrijving

 | hoofdgerecht | 4 pers
 | alles bij elkaar een klein uurtje
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder: Koken met 5 ingrediënten

 

Ingrediënten

  • 800 g roodbaarsfilets (diepvries)
  • 3 takjes groene selder
  • 150 g kruidenkaas
  • 3 dl droge witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 1 bolletje kervel (diepvries)
  • 1 eetl. dragon (vers) (versgesnipperd)
  • 1 eetl. peterselie (vers) (versgesnipperd)
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 1 eetl. boter
  • 3 eidooiers
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Snij de selder in heel kleine stukjes en hak de sjalotten fijn.
  3. Laat de kervel ontdooien.
  4. Snipper de dragon en de peterselie fijn.
  5. Meng 1 el. boter met het paneermeel.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Bestrijk een ruime ovenschaal met 1 el. boter.
  8. Verdeel er de sjalotten en de stukjes selder over. Kruid met peper en zout.
  9. Bestrijk de roodbaarsfilets met de kruidenkaas en schik ze op de groenten.
  10. Giet de witte wijn en het citroensap in de ovenschaal (laat nog een beetje citroensap over).
  11. Dek af met aluminiumfolie en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  13. Snij de tomaten middendoor en verdeel de boter met paneermeel over de halve tomaten.
  14. Kruid met peper en zout.
  15. Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. mee in de oven.
  16. Haal de roodbaarsfilets uit de ovenschaal en hou ze warm.
  17. Giet het kookvocht in een kookpot en voeg de dragon, de peterselie en de kervel toe.
  18. Klop er de eidooiers stevig onder.
  19. Breng al roerend tot tegen het kookpunt (laat niet koken), tot de saus lichtgebonden is.
  20. Breng op smaak met de rest van het citroensap.
Afwerking: Lepel de saus over de roodbaarsfilets en geef er de tomaten en de gekookte aardappelen bij.
Tip: + 8 maand
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.Bereiding (30 min.)
  • Schil 100 g aardappelen en snij in stukken. Snij 80 g groene selder in blokjes en 1/2 tomaat in stukjes.
  • Kook de aardappelen 20 min. gaar in een bodempje water samen met de blokjes selder.
  • Voeg na 15 min. de tomaten en 25 g roodbaarsfilet toe.
  • Mix alles fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Drankadvies

  • Bier: Postel Tripel, Blond abdijbier
  • Wijn: Bourgogne A.O.P., ‘Château de Dracy’ Pinot Noir, Albert Bichot

Voedingswaarde

  • Energie: 590 kcal
  • Koolhydraten: 41.4 g
  • Eiwitten: 36.4 g
  • Vetten: 25.3 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten