Roodbaars met kruidensaus en tomaten uit de oven
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| alles bij elkaar een klein uurtje
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder: Koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g roodbaarsfilets (diepvries)
- 3 takjes groene selder
- 150 g kruidenkaas
- 3 dl droge witte wijn
- 2 sjalotten
- 1 bolletje kervel (diepvries)
- 1 el. dragon (vers, gesnipperd)
- 1 el. peterselie (vers, gesnipperd)
- 1 citroen (enkel het sap)
- 1 el. boter
- 3 eidooiers
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de selder in heel kleine stukjes en hak de sjalotten fijn.
- Laat de kervel ontdooien.
- Snipper de dragon en de peterselie fijn.
- Meng 1 el. boter met het paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk een ruime ovenschaal met 1 el. boter.
- Verdeel er de sjalotten en de stukjes selder over. Kruid met peper en zout.
- Bestrijk de roodbaarsfilets met de kruidenkaas en schik ze op de groenten.
- Giet de witte wijn en het citroensap in de ovenschaal (laat nog een beetje citroensap over).
- Dek af met aluminiumfolie en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
- Snij de tomaten middendoor en verdeel de boter met paneermeel over de halve tomaten.
- Kruid met peper en zout.
- Schik ze naast elkaar in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. mee in de oven.
- Haal de roodbaarsfilets uit de ovenschaal en hou ze warm.
- Giet het kookvocht in een kookpot en voeg de dragon, de peterselie en de kervel toe.
- Klop er de eidooiers stevig onder.
- Breng al roerend tot tegen het kookpunt (laat niet koken), tot de saus licht gebonden is.
- Breng op smaak met de rest van het citroensap.
- Afwerking: Laat de saus over de roodbaasfilets en geef er de tomaten en de gekookte aardappelen bij
Aanpassing voor baby en peuters:
- Schil 100 g aardappelen en snij in stukken. Snij 80 g groene selder in blokjes en 1/2 tomaat in stukjes.
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in een bodempje water samen met de blokjes selder.
- Voeg na 15 min. de tomaten en 25 g roodbaarsfilet toe.
- Mix alles fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.
Drankadvies
Wijn: | Bourgogne A.O.P., ‘Château de Dracy’ Pinot Noir, Albert Bichot |
Bier: | Postel Tripel, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 590 Kcal | Eiwitten: 36,4 gr | Vetten: 25,3 gr | Koolhydraten: 41,4 gr |