Roodbaars met knolselderpuree

Omschrijving

 | Vis | 4 pers

 | 35 min

 | 2017.02.22 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Ingrediënten

  • 4 roodbaars haasjes
  • 1 knolselder
  • 1 plantje platte peterselie
  • 800 gr aardappelen
  • 2 dl lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • Nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de knolselder en snij in blokjes
  2. Snipper de peterselie fijn
  3. Dep de roodbaars haasjes goed droog en wentel in de bloem, kruid met peper en zout
  4. Kook de aardappelen 20 min in licht gezouten water en giet af
  5. Kook in tussen de knolselder ± 10 min in de lichte room
  6. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de vis 3 a 4 min goudbruin aan elke kant
  7. Voeg 2 min voor het einde van de baktijd 1 el olijfolie toe aan de pan. Bak er de peterselie 1 min in mee
  8. Pureer de aardappelen en meg er de knolselder onder.
  9. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
  10. Voeg eventueel een beetje lichte room toe om de puree smeuïger te maken
  11. Werk af met de gebakken peterselie