Roodbaars knolselderpuree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 35 minuten
| 2017.02.22 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 roodbaars haasjes
- 1 knolselder
- 1 plantje platte peterselie
- 800 gr aardappelen
- 2 dl lichte room
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 3 el olijfolie
- Nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en de knolselder en snij in blokjes
- Snipper de peterselie fijn
- Dep de roodbaars haasjes goed droog en wentel in de bloem, kruid met peper en zout
- Kook de aardappelen 20 min in licht gezouten water en giet af
- Kook in tussen de knolselder ± 10 min in de lichte room
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de vis 3 a 4 min goudbruin aan elke kant
- Voeg 2 min voor het einde van de baktijd 1 el olijfolie toe aan de pan. Bak er de peterselie 1 min in mee
- Pureer de aardappelen en meg er de knolselder onder.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout
- Voeg eventueel een beetje lichte room toe om de puree smeuïger te maken
- Werk af met de gebakken peterselie