Romige zuurkool …

Romige zuurkool met krenten en spekreepjes

Omschrijving

Amuse | groenten | 4 pers
Bereidingstijd: ong 15 min
Bron: onbekend De Telegraaf – Ramon Beuk

Ingrediënten:

  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels krenten
  • 1 eetlepel amandelsnippers
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ dl witte wijn
  • 1½ dl room
  • 150 gram zuurkool

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C. Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak ze in de oven licht krokant.
  2. Spoel de zuurkool uit en knijp het vocht eruit.
  3. Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde sjalot en de hele krenten en voeg de amandelsnippers en suiker toe.
  4. Blus het geheel af met de wijn en breng het aan de kook. Doe de room erbij en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de zuurkool toe en laat het vocht inkoken.
  6. Serveer de zuurkool op amuselepels en garneer met in reepjes gesneden krokant spek.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten