Romige zuurkool met krenten en spekreepjes
Omschrijving
| Amuses/ groenten/ 4 pers
| ongeveer 10 a 15 min
| onbekend – De Telegraaf ; Ramon Beuk
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 gram ontbijtspek
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels krenten
- 1 eetlepel amandelsnippers
- 1 eetlepel suiker
- ½ dl witte wijn
- 1½ dl room
- 150 gram zuurkool
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
- Verdeel de plakjes spek over een ovenplaat en bak ze in de oven licht krokant.
- Spoel de zuurkool uit en knijp het vocht eruit.
- Verhit een pan met een beetje olie.
- Fruit de gesnipperde sjalot en de hele krenten en voeg de amandelsnippers en suiker toe.
- Blus het geheel af met de wijn en breng het aan de kook.
- Doe de room erbij en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Voeg de zuurkool toe en laat het vocht inkoken.
- Serveer de zuurkool op amuselepels en garneer met in reepjes gesneden krokant spek.