Mini Romanesco's met citroen en tijm

een verfrissende en kleurrijke groente bij een kerstdiner

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 8 pers

| ± 10 a 15 min

| eigen inspiratie

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 mini Romanesco’s
  • 2 teentjes knoflook
  • zeste van 1 citroen + sap ½ citroen
  • wat olijfolie

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook met eventueel een groentenbouillonblokje (of wat zout)
  2. Snij aan de onderkant van de mini Romanesko’s de blaadjes weg en snij de onderkant mooi glad (zodat je Romanesco kan blijven staan)
  3. Giet een beetje citroensap in het water voor de smaak
  4. Breng ze voorzichtig in zijn geheel in het kokend water en kook ze in 10 min beetgaar
  5. Laat ze even uitdruppen op een velletje keukenpapier
  6. Besprenkel ze met wat citroensap  en olijfolie
  7. Bestrooi ze met heel fijn gesneden knoflook, de citroenzeste en de tijm

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email