Roggebrood (broodbuik)

Roggebrood (broodbuik)

Gezond aan tafel, gezond ontbijt

Omschrijving

| brood/ gezond/ glutenvrij/ koolhydraat arm/ tarwevrij

| voorbereiding 15 min/ totaal 1:15u

| gevonden op internet ‘gezondaantafel’.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 g amandelmeel/bloem
  • 60 g kikkererwtenbloem
  • 60 g gemalen blond lijnzaad
  • 1 el baksoda
  • ½ tl fijn zeezout
  • 1 el karwijzaad, fijngemalen in een kruiden- of koffiemolen
  • 1 el hele karwijzaden, in 2 porties verdeeld
  • 10 eieren, gesplitst
  • 120 g boter, gesmolten
  • 60 ml karnemelk
  • 1 el xylitol of 4 druppels vloeibare stevia (of hoeveelheid naar smaak)

extra nodig

  • Keukenmachine
  • Handmixer
  • Broodblik
  • Kruiden- of koffiemolen

 

    Bereiding

      1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een broodblik van 21,5 x 11,5 cm in.
      2. Draai in een keukenmachine de drie soorten bloem, de baksoda, het zout en het gemalen karwijzaad op de pulseerstand door elkaar.
      3. Voeg 2 theelepels heel karwijzaad, de eidooiers, boter, karnemelk en xylitol of stevia toe en meng alles kort op de pulseerstand.
      4. Klop in een grote kom de eiwitten stijf met een handmixer tot je zachte pieken kunt trekken.
      5. Lepel ze bij het meelmengsel in de keukenmachine en verdeel ze erdoor op de pulseerstand. Laat de machine niet constant draaien.
      6. Doe het mengsel in het broodblik, strooi de resterende theelepel karwijzaad erover en zet het 50 à 60 minuten in de oven tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon weer uit komt.
      7. Laat het brood 10 minuten afkoelen in het blik.
      8. Stort het dan op een rooster en laat het volledig afkoelen.
      9. TIP: Als je zin hebt in de volle hartige smaak van zwart roggebrood doe je 2½ theelepel instantkoffie en 2½ eetlepel ongezoet cacaopoeder bij de droge ingrediënten.

       

      Categorieën

      Bezoekers

      N/A

      Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

      De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

      Sluiten