Roerei met spinazie en gerookte zalm

Omschrijving

ei | Hoofdgerecht | 2 pers

tijd | ong 20 min (eenvoudig te maken)

bron | Receptenboekje, Becel Pro-actief (meegekregen van de huishoudbeurs 2016)

Ingrediënten

  • 2 plakken gerookte zalm (van ong 35 gr elk)
  • 20 gr Becel pro-activ Romig
  • versgemalen peper
  • 600 gr nieuw aardappelen
  • 1 thl olie
  • 4 eieren
  • 400 gr spinazie

Bereiding

  1. snij  1 plak zalm in kleine stukjes, schep de gesneden zalm met de Becel pro-activ romig en peper naar smaak, door elkaar.
  2. halveer de ander plak zalm
  3. Boen de aardappelen met schil schoon onder stromend water en kook ze in ca 10 min gaar.
  4. Verhit intussen een koekenpan met anti aanbaklaag en schenk de olie erin.
  5. klop d eieren los met peper naar smaak en schenk het mengsel in de pan.
  6. laat het ei, op een laag vuur, al roerend stollen.
  7. neem, als het ei net gestold is, de pan van het vuur
  8. schep het zalm mengsel erdoor en breng op smaak met peper.
  9. Roerbak gelijktijdig de spinazie in een wok met anti aanbaklaag tot hij net geslonken is en het vocht verdampt.
  10. schep het eimengsel erdoor.
  11. leg de plakken zalm op 2 borden en schep het eimengsel erop.
  12. serveer met de aardappelen

Voedingswaarde

  • Energie: 575 Kcal
  • Vetten: 21 gr – waarvan verzadigd vet: 5,5 gr
  • Vezels: 9,4 gr
  • Koolhydraten: 59,1 gr – waarvan suikers: 3,3 gr
  • Eiwitten: 32,4 gr
  • Zout: 1,6 gr

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten