Roerei met spinazie en gerookte zalm

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 2 pers

| eenvoudig te maken en in 20 min op tafel

| Receptenboekje, Becel Pro-actief (meegekregen van de huishoudbeurs 2016)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 plakken gerookte zalm (van ong 35 gr elk)
  • 20 gr Becel pro-activ Romig
  • versgemalen peper
  • 600 gr nieuw aardappelen
  • 1 thl olie
  • 4 eieren
  • 400 gr spinazie

Bereiding

  1. snij  1 plak zalm in kleine stukjes, schep de gesneden zalm met de Becel pro-activ romig en peper naar smaak, door elkaar.
  2. halveer de ander plak zalm
  3. Boen de aardappelen met schil schoon onder stromend water en kook ze in ca 10 min gaar.
  4. Verhit intussen een koekenpan met anti aanbaklaag en schenk de olie erin.
  5. klop d eieren los met peper naar smaak en schenk het mengsel in de pan.
  6. laat het ei, op een laag vuur, al roerend stollen.
  7. neem, als het ei net gestold is, de pan van het vuur
  8. schep het zalm mengsel erdoor en breng op smaak met peper.
  9. Roerbak gelijktijdig de spinazie in een wok met anti aanbaklaag tot hij net geslonken is en het vocht verdampt.
  10. schep het eimengsel erdoor.
  11. leg de plakken zalm op 2 borden en schep het eimengsel erop.
  12. serveer met de aardappelen
Voedingswaarde
Energie: 575 Kcal Vetten: 21 gr
waarvan verz. vetzuren: 5,5 gr
Koolhydraten: 59,1 gr
waarvan suikers: 3,3 gr
Eiwitten: 32,4 gr Vezels: 9,4 gr Natrium: 1,6 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email