Roerei met spinazie en gerookte zalm
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 2 pers
| eenvoudig te maken en in 20 min op tafel
| Receptenboekje, Becel Pro-actief (meegekregen van de huishoudbeurs 2016)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 plakken gerookte zalm (van ong 35 gr elk)
- 20 gr Becel pro-activ Romig
- versgemalen peper
- 600 gr nieuw aardappelen
- 1 thl olie
- 4 eieren
- 400 gr spinazie
Bereiding
- snij 1 plak zalm in kleine stukjes, schep de gesneden zalm met de Becel pro-activ romig en peper naar smaak, door elkaar.
- halveer de ander plak zalm
- Boen de aardappelen met schil schoon onder stromend water en kook ze in ca 10 min gaar.
- Verhit intussen een koekenpan met anti aanbaklaag en schenk de olie erin.
- klop d eieren los met peper naar smaak en schenk het mengsel in de pan.
- laat het ei, op een laag vuur, al roerend stollen.
- neem, als het ei net gestold is, de pan van het vuur
- schep het zalm mengsel erdoor en breng op smaak met peper.
- Roerbak gelijktijdig de spinazie in een wok met anti aanbaklaag tot hij net geslonken is en het vocht verdampt.
- schep het eimengsel erdoor.
- leg de plakken zalm op 2 borden en schep het eimengsel erop.
- serveer met de aardappelen
Voedingswaarde
Energie: 575 Kcal | Vetten: 21 gr waarvan verz. vetzuren: 5,5 gr |
Koolhydraten: 59,1 gr waarvan suikers: 3,3 gr |
Eiwitten: 32,4 gr | Vezels: 9,4 gr | Natrium: 1,6 g |