Roerbak spruitjes met …

Roerbak spruitjes met ui, spek en gedroogde tomaatjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 25 min

| 2014.11.20 – infokaart Lidl  

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr spruitjes
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 bakje magere spekreepjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  2. kook de spruitjes ca. 5 min in ruim kokend water met zout en giet ze af.
  3. Pel de uien en snipper fijn, Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de zongedroogd tomaatjes in reepjes
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  5. Voeg de spekreepjes en de kerrie toe en bak de spekreepjes krokant.
  6. Voeg de spruitjes en de zongedroogde tomaatjes toe en roerbak ca 5 min totdat de spruitjes beetgaar zijn.
  7. Maak op smaak met peper en zout.

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten