Roerbak spruitjes met ui, spek en gedroogde tomaatjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 25 min

| 2014.11.20 – infokaart Lidl

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr spruitjes
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 bakje magere spekreepjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  2. kook de spruitjes ca. 5 min in ruim kokend water met zout en giet ze af.
  3. Pel de uien en snipper fijn, Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de zongedroogd tomaatjes in reepjes
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  5. Voeg de spekreepjes en de kerrie toe en bak de spekreepjes krokant.
  6. Voeg de spruitjes en de zongedroogde tomaatjes toe en roerbak ca 5 min totdat de spruitjes beetgaar zijn.
  7. Maak op smaak met peper en zout.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email