Roerbak spruitjes met ui, spek en gedroogde tomaatjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 25 min
| 2014.11.20 – infokaart Lidl
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 gr spruitjes
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- 1 bakje magere spekreepjes
- 10 zongedroogde tomaatjes
- zout en vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- kook de spruitjes ca. 5 min in ruim kokend water met zout en giet ze af.
- Pel de uien en snipper fijn, Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Snij de zongedroogd tomaatjes in reepjes
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg de spekreepjes en de kerrie toe en bak de spekreepjes krokant.
- Voeg de spruitjes en de zongedroogde tomaatjes toe en roerbak ca 5 min totdat de spruitjes beetgaar zijn.
- Maak op smaak met peper en zout.