Rodekoolsoep met kwartel en wildpaté
Omschrijving
| soepen | 4 pers
| 1 uur
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kwartels (ontdooid)
- P&z
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 tlp suiker
- 100 ml rode wijn
- Sap ½ citroen
- 350 ml gevogelte fond
- 250 gr rode kool (liefst vers, uit de diepvries kan ook)
- 300 ml water
- 50 gr roomboter
- 1 potje wildpaté gevogelte
- Handje peterselie (garnering)
- Staafmixer
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Snij de pootjes van de kwartel
- Snij vervolgens met het mes langs het karkas de borstfilet eraf
- Bewaar het karkas voor later.
- Bestrooi de borst en de pootjes met p&z
- Verhit de olie en een klontje boter in de pan en bak de pootjes en borst op middelmatig vuur aan.
- Draai ze regelmatig om zodat beide kanten mooi bruin worden.
- Haal de borst en pootjes van de kwartel uit de pan en pak ze in met aluminiumfolie
- Pel en snij de knoflook in plakjes en de ui in dunnen ringen.
- Voeg ze toe aan de pan van de kwartels en bak aan.
- Voeg de suiker toe, laat kort karameliseren en blus af met de rode wijn
- Voeg het citroensap toe en laat het geheel inkoken tot de helft.
- Schenk alles over in een grotere pan en voeg de rode kool toe.
- Schenk er daarna de gevogelte fond en 300 ml water bij.
- Breng weer aan de kook en voeg het karkas toe.
- Laat het geheel 45 min op laag vuur staan.
- Haal het karkas van de kwartel uit de soep en breng op smaak met zout
- Voeg een klontje roomboter toe en pureer de soep met de staafmixer of blender
Serveren:
- Leg een bolletje wildpaté op een diep bord.
- Haal de borst en de pootjes uit de aluminiumfolie, leg deze op de paté
- Verdeel de soep over de borden en maak het af met wat peterselie en enkele druppels olijfolie.