Rodekoolsoep met kwartel en wildpaté

Omschrijving

 | soepen | 4 perssoep2

tijd | 1 uur

bron | 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kwartels (ontdooid)
  • P&z
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tlp suiker
  • 100 ml rode wijn
  • Sap ½ citroen
  • 350 ml gevogelte fond
  • 250 gr rode kool (liefst vers, uit de diepvries kan ook)
  • 300  ml water
  • 50 gr roomboter
  • 1 potje wildpaté gevogelte
  • Handje peterselie (garnering)
  • Staafmixer
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Snij de pootjes van de kwartel
  2. Snij vervolgens met het mes langs het karkas de borstfilet eraf
  3. Bewaar het karkas voor later.
  4. Bestrooi de borst en de pootjes met p&z
  5. Verhit de olie en een klontje boter in de pan en bak de pootjes en borst op middelmatig vuur aan.
  6. Draai ze regelmatig om zodat beide kanten mooi bruin worden.
  7. Haal de borst en pootjes van de kwartel uit de pan en pak ze in met aluminiumfolie
  8. Pel en snij de knoflook in plakjes en de ui in dunnen ringen.
  9. Voeg ze toe aan de pan van de kwartels en bak aan.
  10. Voeg de suiker toe, laat kort karameliseren en blus af met de rode wijn
  11. Voeg het citroensap toe en laat het geheel inkoken tot de helft.
  12. Schenk alles over in een grotere pan en voeg de rode kool toe.
  13. Schenk er daarna de gevogelte fond en 300 ml water bij.
  14. Breng weer aan de kook en voeg het karkas toe.
  15. Laat het geheel 45 min op laag vuur staan.
  16. Haal het karkas van de kwartel uit de soep en breng op smaak met zout
  17. Voeg een klontje roomboter toe en pureer de soep met de staafmixer of blender

Serveren:

  1. Leg een bolletje wildpaté op een diep bord.
  2. Haal de borst en de pootjes uit de aluminiumfolie, leg deze op de paté
  3. Verdeel de soep over de borden en maak  het af met wat peterselie en enkele druppels olijfolie.

Categorieën