Rode pesto

Omschrijving

| rode pesto

| ongeveer 10 min

| gevonden op internet (Jeroen Meus en een beetje van mijzelf)

  • 200 g zongedroogde tomaten (op olie) – of gebruik verse cherrytomaatjes
  • 1 koffielepel tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 40 g Parmezaanse kaas (blokje)
  • 2 teentjes look.
  • 10 cl olijfolie.
  • 1 scheutje balsamicoazijn.
  • Peper en zout.
  • pijnboompitten, even roosteren in een pannetje.
  1. Neem de beker van de blender en doe er de pijnboompitjes in, kleine blokjes Parmezaanse kaas en de gepelde teentjes look.
  2. Hou wat extra Parmezaan opzij voor de afwerking van het gerecht.
  3. Giet de zongedroogde tomaatjes erbij, samen met de olie uit het potje. (De tomatenolie vervangt extra olijfolie.)
  4. Schep ten slotte de geconcentreerde tomatenpuree erbij en mix alles tot een gladde (vrij dikke) pesto.
  5. Proef de pesto en voeg wat peper van de molen toe en eventueel een snuifje zout.

TIP: Deze tomatenpesto kan je ook gebruiken voor diverse andere gerechten of aperitiefhapjes (bv. als tapenade). Het is een mooie variatie op de klassieke groene pesto met basilicum