Pittige Geroosterde Rode Paprika hummus

een mooie en lekker variatie op de basis hummus

Omschrijving

| Sausen/ hummus/ 1 portie

| ± 25 min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 4 teentjes knoflook
  • 120 ml tahini
  • snuf  zout
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl hete chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprika
  • 4 el koolzaadolie

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet op stand grill.
  2. Snijd de rode paprika in stukjes van 2 cm, leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olie, zout en peper.
  3. Zet 20 min in de oven of 5-10 minuten onder de grill.
  4. Als de paprika bruin begint te worden en in het midden zacht is, haal je hem uit de oven.
  5. Doe de kikkererwten samen met het kikkererwtenwater in een kom met 4 gepelde teentjes knoflook.
  6. Verwarm 5 min op hoog vuur.
  7. Doe de ingrediënten uit de kom in een blender met de rode peper, tahin, zout en kruiden.
  8. Giet er langzaam de koolzaadolie bij en mix tot een romig geheel.
  9. Serveer direct of bewaar 2-3 dagen in de koelkast in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde
Energie: 278 Kcal Vetten: 21 gr
waarvan verz. vetzuren: 18 gr
Koolhydraten: 20 gr
waarvan suikers: 7 gr
Eiwitten: 6 gr Vezels: 4 gr Natrium: 328 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email