Pittige Geroosterde Rode Paprika hummus
een mooie en lekker variatie op de basis hummusOmschrijving
| Sausen/ hummus/ 1 portie
| ± 25 min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 blik kikkererwten
- 4 teentjes knoflook
- 120 ml tahini
- snuf zout
- Sap van een halve citroen
- 1 tl hete chilipoeder
- 1 tl gerookte paprika
- 4 el koolzaadolie
Bereiding
voorbereiding (stap 1)
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet op stand grill.
- Snijd de rode paprika in stukjes van 2 cm, leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olie, zout en peper.
- Zet 20 min in de oven of 5-10 minuten onder de grill.
- Als de paprika bruin begint te worden en in het midden zacht is, haal je hem uit de oven.
- Doe de kikkererwten samen met het kikkererwtenwater in een kom met 4 gepelde teentjes knoflook.
- Verwarm 5 min op hoog vuur.
- Doe de ingrediënten uit de kom in een blender met de rode peper, tahin, zout en kruiden.
- Giet er langzaam de koolzaadolie bij en mix tot een romig geheel.
- Serveer direct of bewaar 2-3 dagen in de koelkast in een luchtdichte trommel.
Voedingswaarde
Energie: 278 Kcal | Vetten: 21 gr waarvan verz. vetzuren: 18 gr |
Koolhydraten: 20 gr waarvan suikers: 7 gr |
Eiwitten: 6 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: 328 mg |