Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Rode bietendip | mijn receptenbundel

Rode bietendip (tapenade)

Omschrijving

| dipsaus o.a. voor bij de apertiefhapjes

| ongeveer 5 a 10 min

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

 

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 gestoomde rode bieten
  • 125 g zure room
  • 1 el. limoensap
  • 1 klp. komijn
  • 1 klp. koriander
  • 1 el bosbessen jam
  • 2 dl groentebouillon
  • 5 fijngesneden gedroogde vijgen

Bereiding 

  1. Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en bak 1 fijngesnipperde sjalot glazig
  2. Snij een gestoomde rode biet grof en voeg de sjalot toe.
  3. Meng er het limoensap, de bosbessen jam, komijn en koriander onder
  4. Roer er de losgeklopte zure room onder
  5. Overgiet met 2 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water) en laat 2 min inkoken.
  6. Mix tot een gladde dipsaus
  7. Roer er de fijn gesneden gedroogde vijgen aan toe

Categorieën