Rode bessencupcakes met witte chocolade

Omschrijving

cupcake | bakkerij | ong 12 stuks

tijd | ong 45 min

bron | 24Kitchen, Rudolph van Veen, Rudolph’s bakery

Ingrediënten

Basis cupcake beslag

  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 g zonnebloemolie
  • merg van 1 vanillestokje
  • voor de rode bessen:250 gr (bakje) aalbesjes
Topping met witte chocolade

  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 50 gr (fijne) suiker
  • 2 el bloem
  • 250 cc melk
  • 150 g witte chocolade
  • 250 gr (zachte) roomboter
  • 60 gr poedersuiker
  • 125 gr aalbasjes
  • witte chocolade krullen (of 1 witte chocoladereep)

Bereiding

Tip: Toen ikzelf deze cupcakes ging maken ben ik begonnen met het eerste deel (1 t/m7) van de topping daar dit even tot zachte kamertemperatuur moet afkoelen. Dan heeft dit ruim de tijd. Aan de maker ligt zelf de keuze

Cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en het zout.
  3. Meng in een andere kom het ei met de melk en zonnebloemolie.
  4. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door het natte mengsel.
  5. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag.
  6. Ris de rode bessen.
  7. Spatel de bessen door het beslag.
  8. Verdeel de cupcakevormpjes over de cupcaketray.
  9. Vul de vormpjes van de cupcaketray voor twee derde met het beslag (handig met een ijslepel).
  10. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
  11. Laat de cupcakes afkoelen.

Topping

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker los.
  3. Roer de bloem en een klein scheutje melk erdoor.
  4. Breng voor de banketbakkersroom de rest van de melk met het vanillemerg en de rest van de suiker in een pan aan de kook.
  5. Meng de melk door het eimengsel en schenk het geheel terug in de pan en roer goed door.
  6. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
  7. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  8. Hak en smelt de witte chocolade au bain-marie.
  9. Roer de boter met poedersuiker luchtig.
  10. Meng de banketbakkersroom en de gesmolten witte chocolade erdoor.
  11. Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  12. Spuit een cirkel crème op de cupcakes.
  13. Ris de rode bessen en leg ze in het midden van de crème.
  14. Strooi wat witte chocoladekrullen over de besjes of schaaf met een mes krullen witte chocolade over de cupcakes.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten