Riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bokbier
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 6 pers
| 3 uur
| oktober 2015 – Dirk magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 900 gr ribbraadlappen
- 2 thl kaneel
- 1 el mosterd
- 50 gr boter
- 1 flesje bokbier
- 250 gr sjalotjes, gepeld
- 300 gr winterwortelen
- 1 el verse tijmblaadjes
- 2 plakjes ontbijtkoek
Bereiding
- Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout, versgemalen peper, kaneel en mosterd.
- Pel de sjalotjes en snijd de winterwortel in plakken.
- Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
- Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin.
- Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan.
- Stoof het vlees afgedekt twee uur op heel zacht vuur, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
- Verdeel de sjalotjes, wortel en tijm tussen het vlees.
- Stoof het vlees en de groenten in nog dertig tot vijfenveertig minuten zachtjes gaar.
- Verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht en laat ze al roerend in het vocht oplossen, zodat het vocht tot een dunne saus bindt.
- Tip: Serveer de riblappen met aardappelpuree.
Voedingswaarde
Energie: 385 Kcal | Vetten: 21 gr waarvan verz. vetzuren: 11 gr |
Koolhydraten: 14 gr |
Eiwitten: 32 gr | Vezels: 3 gr | Natrium: 120 mg |