Riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bokbier

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 6 pers 

| 3 uur

| oktober 2015 – Dirk magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 900 gr ribbraadlappen
  • 2 thl kaneel
  • 1 el mosterd
  • 50 gr boter
  • 1 flesje bokbier
  • 250 gr sjalotjes, gepeld
  • 300 gr winterwortelen 
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Bereiding

  1. Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout, versgemalen peper, kaneel en mosterd.
  2. Pel de sjalotjes en snijd de winterwortel in plakken.
  3. Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  4. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin.
  5. Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan.
  6. Stoof het vlees afgedekt twee uur op heel zacht vuur, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
  7. Verdeel de sjalotjes, wortel en tijm tussen het vlees.
  8. Stoof het vlees en de groenten in nog dertig tot vijfenveertig minuten zachtjes gaar.
  9. Verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht en laat ze al roerend in het vocht oplossen, zodat het vocht tot een dunne saus bindt.
  10. Tip: Serveer de riblappen met aardappelpuree.
Voedingswaarde
Energie: 385 Kcal Vetten: 21 gr
waarvan verz. vetzuren: 11 gr
Koolhydraten: 14 gr
Eiwitten: 32 gr Vezels: 3 gr Natrium: 120 mg 

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email