Riblappen …

Riblappen met sjalotjes en wortel gestoofd in bokbier

Omschrijving

 rund| hoofdgerecht | 6 personen

tijd | 3 uur

bron | oktober 2015 – Dirk magazine

Ingrediënten

  • 900 gr ribbraadlappen
  • 2 thl kaneel
  • 1 el mosterd
  • 50 gr boter
  • 1 flesje bokbier
  • 250 gr sjalotjes, gepeld
  • 300 gr winterwortelen 
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Bereiding

  1. Snijd het vlees in grove stukken en kruid ze met zout, versgemalen peper, kaneel en mosterd.
  2. Pel de sjalotjes en snijd de winterwortel in plakken.
  3. Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
  4. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin.
  5. Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het vocht tegen de kook aan.
  6. Stoof het vlees afgedekt twee uur op heel zacht vuur, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
  7. Verdeel de sjalotjes, wortel en tijm tussen het vlees.
  8. Stoof het vlees en de groenten in nog dertig tot vijfenveertig minuten zachtjes gaar.
  9. Verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht en laat ze al roerend in het vocht oplossen, zodat het vocht tot een dunne saus bindt.
  10. Tip: Serveer de riblappen met aardappelpuree.

Voedingswaarde

per persoon:

 Kcal eiwit vetten verz. vet koolhydraten vezels
385 32 gr 21 gr 11 gr 14 gr 3 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten