Red Velvet Cupcakes

een mooie verwennerij voor bv Valentijn

Omschrijving

| klein gebak/ 12 stuks

| ± 120 min en 25 min bakken

| uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voor de cupcakes

  • 150 ml karnemelk
  • 1 el rode kleurstof (mag ook iets minder)
  • 60 ml (zonnebloem)olie
  • 1 ei
  • 200 gr bloem
  • 1 el (10gr) wijnsteen bakpoeder
  • 1 el (10 gr) cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 thl vanillie-poeder (of extract, of 1 stokje)

voor de topping

  • 100 gr zachte roomboter (ongezouten)
  • 250 gr roomkaas: bv Ricotta (is minder vet), of Mascarpone, of vers van bij de kaasboer
  • 250 gr poedersuiker
  • 1 thl vanille-extract (naar keuze, mag ook wegblijven)

Bereiding

voorbereiding de cupcakes
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.
  2. Meng de karnemelk met de olie, het ei en de rode kleurstof door elkaar.
  3. Doe de boter, suiker, het vanillepoeder, cacao en het snufje zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig geheel.
  4. Voeg tenslotte de natte en droge bestanddelen door elkaar en roer met bv een spatel alles goed door elkaar.
  5. Roer nu nog de thl azijn erdoor
  6. Verdeel het cakebeslag over 12-16 vormpjes en vul deze voor 2/3 met beslag. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een ijslepel.
  7. Bak de red velvet cakejes 20-25 minuten.
  8. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
voorbereiding de cupcakes
  1. Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig.
  2. Voeg de roomkaas en eventueel het vanille-extract toe en klop alles nog enkele minuten door, tot een luchtig glazuur.
  3. Doe het roomkaasglazuur in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de cupcakes daarmee op. Misschien even laten opstijven in de koelkast om goed te kunnen spuiten
  4. Verkruimel één van de cakejes en gebruik deze kruimels om de rest mee te garneren
Voedingswaarde per cupcake
Energie: 243 Kcal

Vetten: 31 gr

Koolhydraten: 14 gr
waarvan suikers: 2 gr
Eiwitten: 5 gr Vezels: 19 gr Natrium: 92 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email