Red Velvet (2)

Red Velvet Cake

Voor deze heerlijke cake heb ik de hoeveelheden gehalveerd van het oorspronkelijke recept uit de lidl folder. Anders was de taart veel te hoog en niet goed te verdelen.

Omschrijving

| Bakker/ gebak/ 8 pers

| ± 1:30 u bakken/ 2 u rusten

| 2016.11.10 – Delicieux Lidl (kersteditie)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de cake Voor de vulling
  • 150 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • 100 gr rode biet
  • 100 gr pure chocolade (of pure smeltchocolade parels)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 el chocomelkpoeder (of cacao)
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gr bloem
  • 1 thl zout
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr kersen op siroop, uitgelekt
Voor de topping Extra nodig
  • 3 el poedersuiker
  • 200 gr roomkaas
  • 200 g witte chocolade (of witte smeltchocolade parels)
  • 100 gr bosvruchten, ontdooid
  • 1 granaatappel
  • Staafmixer
  • Bakpapier
  • 1 springvormen van ±. 24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Klop 100 gr boter met de suiker en de eieren in een grote kom in 5 min luchtig
  3. Pureer 100 gr bieten, met 50 cc sap dat ui de verpakking komt glad met een staafmixer
  4. Hak de pure chocolade in stukje, smelt de chocolade met zonnebloemolie in een steelpannetje op laag vuur
  5. Klop vervolgens de gesmolten chocolade, de bietenpuree, het chocomelkpoeder (cacao), de vanillesuiker, het bakpoeder, de bloem en een theelepel zout door het beslag.
  6. Meng goed door met een mixer
  7. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  8. Schep het beslag in de bakvorm
  9. Bak de cake in 45 min af en laat afkoelen. Controleer even met een sateprikker of deze er droog uitkomt.
  1. Klop de slagroom stijf met 4 el poedersuiker en meng de kersen erdoor
  1. Hak de witte chocolade in stukjes en smelt de chocolade op laag vuur met 50 gr boter.
  2. Meng de roomkaas door de chocolade. Als het roomkaas-chocolademengsel is afgekoeld.
  3. Snij de cake 2 keer door zodat je 3 cirkels/ lagen krijgt.
  4. Verdeel de helft van de kersenslagroom vulling over de cake.
  5. Leg de volgende laag cake op de taart en verdeel de rest van de vulling over de taart.
  6. Dek af met de laatste laag.
  7. Verdeel het witte chocoladeglazuur over de bovenkant van de taart.
  8. Werk daarna de randen af met een dikke laag van het glazuur, totdat de hele taart bedekt is met een witte laag.
  9. Je kunt dit het beste met een paletmes of anders met een gewoon mes doen.
  10. Probeer het glazuur zo glad mogelijk te strijken.
  11. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast, voordat je deze serveert
  12. Halveer de granaatappel en haal de pitjes uit de vrucht
  13. Versier de bovenkant van de taart met de bosvruchten en de granaatappelpitjes.
  14. Maak de taart af met een overige 2 eetlepels poedersuiker.

Tip: je kunt deze taart prima een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast

Categorieën

Bezoekers

N/A

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten