Red Velvet taart

Omschrijving

| Bakker/ gebak/ 12 a 14 pers

| ± 1:30 u 

| gebasseerd op recept van Rutger bakt

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de cake Cremechees frosting
  • 290 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 1,5 tl rode (gel) kleurstof 
  • 18 gr cacaopoeder
  • 230 gr boter, op kamertemperatuur
  • 340 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • 3,5 eieren, op kamertemperatuur
  • 340 gr bloem
  • ½ tl baking soda
  • 3,5 tl witte wijnazijn
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 170 gr poedersuiker
  • 340 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 3,5 tl vanille-extract
extra nodig  
  • keukenmachine
  • 2 bak(spring)vormen van 26 cm Ø
  • bakpapier
  • boter of bakspray om in te vetten

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet 2 ronde vormen met een Ø van 26 cm in met boter en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
  3. Meng de karnemelk met de rode kleurstof en cacao door elkaar.
  4. Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel.
  5. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
  6. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
  7. Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door.
  8. Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en witte wijnazijn door het beslag.
  9. Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak de cakes gaar in 25-30 minuten.
  10. Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.
  1. Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze romig.
  2. Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles door tot een gladde crème.
  1. Snijd de 2 cakes aan de bovenkant horizontaal recht, leg dit even voorzichtig apart.
  2. Leg één cake op een gebakskartonnetje en (als je deze hebt) op een draaiplateau
  3. Strijk daar een laag van de crème over.
  4. Bedek dit met de tweede cake en strijk ook daar een laag roomkaas crème over.
  5. Bestrijk de taart bovenop en aan de zijkanten met een dun laagje crème.
  6. Neem nu je plak cake wat je even apart hebt gehouden en steek met een klein hartvormpje 12 of 14 hartjes uit 
  7. Verkruimel de rest van de afsnijdsels. 
  8. Drappeer de kruimels aan de zijkant van de taart, leg de hartjes mooi verdeeld op je taart, werk eventueel af met een toefje cremecheese frosting
  9. Zet de taart in de koelkast voor minimaal 30 minuten.

rest nu succesvol te genieten 

Categorieën