Red Velvet taart
Omschrijving
| Bakker/ gebak/ 12 a 14 pers
| ± 1:30 u
| gebasseerd op recept van Rutger bakt
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de cake | Cremechees frosting |
---|---|
|
|
extra nodig | |
|
|
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet 2 ronde vormen met een Ø van 26 cm in met boter en leg een rond stuk bakpapier op de bodem.
- Meng de karnemelk met de rode kleurstof en cacao door elkaar.
- Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen.
- Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
- Meng er de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door.
- Voeg vervolgens de rest van beide toe en meng ook de baking soda en witte wijnazijn door het beslag.
- Verdeel het beslag over de drie bakvormen en bak de cakes gaar in 25-30 minuten.
- Stort ze op een rooster en laat ze afkoelen.
- Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze romig.
- Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles door tot een gladde crème.
- Snijd de 2 cakes aan de bovenkant horizontaal recht, leg dit even voorzichtig apart.
- Leg één cake op een gebakskartonnetje en (als je deze hebt) op een draaiplateau
- Strijk daar een laag van de crème over.
- Bedek dit met de tweede cake en strijk ook daar een laag roomkaas crème over.
- Bestrijk de taart bovenop en aan de zijkanten met een dun laagje crème.
- Neem nu je plak cake wat je even apart hebt gehouden en steek met een klein hartvormpje 12 of 14 hartjes uit
- Verkruimel de rest van de afsnijdsels.
- Drappeer de kruimels aan de zijkant van de taart, leg de hartjes mooi verdeeld op je taart, werk eventueel af met een toefje cremecheese frosting
- Zet de taart in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
rest nu succesvol te genieten