Raw Carrot Cake

Omschrijving:

Bakkerij | Gebak | Wortelcake | 4 personen
Bereidingstijd: 40 min
Bron: 2014.07.05 – Veronica Magazine, Lifestyle, Food&Fun

Ingrediënten:

Voor de “roomkaas”

  • 300 gr rauwe cashewnoten (min 4 uur in water geweekt)
  • 16 geweekte dadels
  • ¼  el vanille-essence
  • 1 el kokosolie

Voor de wortelcake

  • 200 gr geraspte wortelen
  • 250 gr walnoten
  • 16 dadels
  • 100 gr verse ananas in stukjes
  • 2 el agave siroop
  • 50 gr rozijnen
  • 1 el vanille-essence
  • ¼  tl gember
  • 1 tl kaneel
  • ¼  tl zeezout
  • ¼  tl nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten van de ‘cream cheese’ in een kom en mix totdat een stevige massa ontstaat
  2. Voeg eventueel een beetje water toe.
  3. Doe in een plastic spuitzak en leg in de koelkast om op te stijven.
  4. Meng de noten en dadels in de mixer.
  5. Houd 25 gr walnoten, 25 gr rozijnen en 25 gr geraspte wortel apart.
  6. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot het een stevige massa is.
  7. Roer de achtergehouden ingrediënten er luchtig door en strijk de massa uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Dek af en zet minimaal ½ uur  in de koelkast.
  9. Bestrijk de wortel- en notenmassa met de “cream cheese”.
  10. Snijd in stukken en versier eventueel nog met wat noten en/of gedroogde abrikozen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten