Raw Carrot Cake
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 4 pers
| 40 min
| 2014.07.05 – Veronica Magazine, Lifestyle, Food&Fun
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de roomkaas
- 300 gr rauwe cashewnoten (min 4 uur in water geweekt)
- 16 geweekte dadels
- ¼ el vanille-essence
- 1 el kokosolie
Voor de wortelcake
- 200 gr geraspte wortelen
- 250 gr walnoten
- 16 dadels
- 100 gr verse ananas in stukjes
- 2 el agave siroop
- 50 gr rozijnen
- 1 el vanille-essence
- ¼ tl gember
- 1 tl kaneel
- ¼ tl zeezout
- ¼ tl nootmuskaat
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de ‘cream cheese’ in een kom en mix totdat een stevige massa ontstaat
- Voeg eventueel een beetje water toe.
- Doe in een plastic spuitzak en leg in de koelkast om op te stijven.
- Meng de noten en dadels in de mixer.
- Houd 25 gr walnoten, 25 gr rozijnen en 25 gr geraspte wortel apart.
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot het een stevige massa is.
- Roer de achtergehouden ingrediënten er luchtig door en strijk de massa uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Dek af en zet minimaal ½ uur in de koelkast.
- Bestrijk de wortel- en notenmassa met de “cream cheese”.
- Snijd in stukken en versier eventueel nog met wat noten en/of gedroogde abrikozen.