Ravioli met aubergine en ricotta

Omschrijving

| hoofdgerecht/ ravioli/ aubergine/ ricotta/ 4 pers

| 15 min voorbereiding en 30 min in de oven

| informatiekaartje AH supermarkt/ april 2021

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 1 el gedroogde oregao
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 250 gr ricotta 
  • 500 gr verse ravioli verde (schaal koelvers a 250gr)
  • 1 pot pastasaus basilicum (400 gr)
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout.
  3. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen.
  4. Rooster ± 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Schep de aubergine halverwege om.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  7. Verdeel de pasta en aubergine over borden.
  8. Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover.
  9. Bestrooi met peper.
Voedingswaarde
Energie: 685 Kcal Vetten: 43 gr
waarvan verz. vetzuren: 15 gr
Koolhydraten: 49 gr
waarvan suikers: 18 gr
Eiwitten: 20 gr Vezels: 11 gr Natrium: 720 mg

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email