Ravioli met aubergine en ricotta
Omschrijving
| hoofdgerecht/ ravioli/ aubergine/ ricotta/ 4 pers
| 15 min voorbereiding en 30 min in de oven
| informatiekaartje AH supermarkt/ april 2021
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 1 el gedroogde oregao
- 4 el traditionele olijfolie
- 250 gr ricotta
- 500 gr verse ravioli verde (schaal koelvers a 250gr)
- 1 pot pastasaus basilicum (400 gr)
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en schep om met de oregano, olie en een snufje zout.
- Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de aubergine eromheen.
- Rooster ± 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Schep de aubergine halverwege om.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en verwarm de pastasaus in een kleine (steel)pan 5 min. op laag vuur. Roer af en toe.
- Verdeel de pasta en aubergine over borden.
- Schep de saus erop en breek de ricotta in stukken erover.
- Bestrooi met peper.
Voedingswaarde
Energie: 685 Kcal | Vetten: 43 gr waarvan verz. vetzuren: 15 gr |
Koolhydraten: 49 gr waarvan suikers: 18 gr |
Eiwitten: 20 gr | Vezels: 11 gr | Natrium: 720 mg |