Rauwe ham met tomatensalsa en gedroogde olijven

Omschrijving

amuzelepel | Borrel | 4 pers

 tijd| ong 20 min (+ 4 uur)

bron | 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, herfst

Ingrediënten

  • 50 gr zwarte pitloze olijven
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 4 tomaten
  • 2 el citroensap
  • 4 lente-uitjes
  • P&z
  • 1 thl suiker
  • 150 gr Prosciutto Italiano (rauwe ham)
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Had de olijven in stukken
  3. Leg de olijven op een bakplaat met bakpapier in de oven en laat ze in vier uur tijd drogen
  4. Pel de ui en knoflook en hak deze fijn.
  5. Verhit de olie en een pan en voeg de ui en knoflook toe.
  6. Bak ze zonder te kleuren 2 min aan.
  7. Snij de tomaten in blokjes en voeg samen met het citroensap toe aan het geheel.
  8. Smoor het geheel in 10 min met de deksel op de pan.
  9. Hadk de lente-uitjes in grove stukken, neem de pan van he tvuur en doe de lente-ui erdoorheen.
  10. Laat het tomatenmengsel afkoelen en maak het op smaak met p&z en een beetje suiker
  11. Serveer: maak mooie roosrjes van de ham, doe op elke roosje een schep tomatensalsa en bestrooi met de gedroogde olijven

Drankadvies:

Wijn: Côte de Gascogne, Le Héron Chardonnay 2014