Rare Bits
Omschrijving
| Aperitiefhapje/ kaas/ 10 a 16 hapjes
| ongeveer 15 min
| meegekregen uit moeders keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 30 gr boter
- 2 uien
- 1 groene paprika
- 2 (vlees)tomaten
- 250 gr (1 bakje) champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 gr Emmentaler (gemalen)
- 3 eidooiers
- 1 el Sherry (medium dry)
- kruiden: p&z, nootmuskaat, paprika
- 1 teentje knoflook
- 50 gr ham blokjes (als variatie kan je ook gerookte kipreepjes gebruiken)
Bereiding
Groenten
- 10 min zachtjes laten stoven
- uitje fijn snipperen en goudgeel fruiten
- champignons heel fijn snijden en mee stoven
- blokjes paprika + ontpitte en ontvelde tomaten toevoegen
- blikje tomatenpuree meestoven
Saus
- kaas in een kom brengen
- meng hierin de eidooiers, de sherry en de kruiden
- knijp een teentje knoflook erboven uit
- voeg de fijn gehakte ham (of kipreepjes) toe
- voeg de kaas-dooier massa bij de groenten
- alles onder voorzichtig roeren zachtjes opwarmen
Serveren
- serveer zo warm mogelijk
- vul de traiteur cupjes met de rare bits
- strooi er nog wat Emmentaler overheen
- plaats kort onder de grill totdat de kaas begint te smelten