Rare Bits

Omschrijving

amuzelepel  | 10 a 16 hapjes

tijd  | ong 15 mn

bron | meegekregen uit moeders keuken

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 2 (vlees)tomaten
  • 250 gr (1 bakje) champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 gr Emmentaler (gemalen)
  • 3 eidooiers
  • 1 el Sherry (medium dry)
  • kruiden: p&z, nootmuskaat, paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr ham blokjes (als variatie kan je ook gerookte kipreepjes gebruiken)

Bereiding

Groenten

  1. uitje fijn snipperen en goudgeel fruiten
  2. champignons heel fijn snijden en mee stoven
  3. blokjes paprika + ontpitte en ontvelde tomaten toevoegen
  4. blikje tomatenpuree meestoven
  5. 10 min zachtjes laten stoven

Saus

  1. kaas in een kom brengen
  2. meng hierin de eidooiers, de sherry en de kruiden
  3. knijp een teentje knoflook erboven uit
  4. voeg de fijn gehakte ham (of kipreepjes) toe
  5. voeg de kaas-dooier massa bij de groenten
  6. alles onder voorzichtig roeren zachtjes opwarmen

Serveren

  1. vul de traiteur cupjes met de rare bits
  2. strooi er nog wat Emmentaler overheen
  3. plaats kort onder de grill totdat de kaas begint te smelten
  4. serveer zo warm mogelijk

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten