Rare Bits

Omschrijving

| Aperitiefhapje/ kaas/ 10 a 16 hapjes

| ongeveer 15 min

| meegekregen uit moeders keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 2 (vlees)tomaten
  • 250 gr (1 bakje) champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 gr Emmentaler (gemalen)
  • 3 eidooiers
  • 1 el Sherry (medium dry)
  • kruiden: p&z, nootmuskaat, paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr ham blokjes (als variatie kan je ook gerookte kipreepjes gebruiken)

Bereiding

Groenten
  1. 10 min zachtjes laten stoven
  2. uitje fijn snipperen en goudgeel fruiten
  3. champignons heel fijn snijden en mee stoven
  4. blokjes paprika + ontpitte en ontvelde tomaten toevoegen
  5. blikje tomatenpuree meestoven
Saus
  1. kaas in een kom brengen
  2. meng hierin de eidooiers, de sherry en de kruiden
  3. knijp een teentje knoflook erboven uit
  4. voeg de fijn gehakte ham (of kipreepjes) toe
  5. voeg de kaas-dooier massa bij de groenten
  6. alles onder voorzichtig roeren zachtjes opwarmen
Serveren
  1. serveer zo warm mogelijk
  2. vul de traiteur cupjes met de rare bits
  3. strooi er nog wat Emmentaler overheen
  4. plaats kort onder de grill totdat de kaas begint te smelten

Categorieën