Rabarbertaart (2)
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 pers
| 25 min voorbereiding, 40 min bakken + 1 uur wachten
| allerhande, nr en jaartelling niet meer bekend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 g roomboter
- 350 g bloem
- 4 el witte basterdsuiker
- 500 g rabarber
- 150 g geleisuiker
- 40 g amandelschaafsel (zakje)
Bereiding
- Splits de helft van de eieren en snijd de roomboter in blokjes.
- Kneed de boter, bloem, suiker, een snufje zout en eierdooier (eiwit wordt niet gebruikt) met koele hand tot een samenhangende bal.
- Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de rabarber in kleine stukjes.
- Doe de rabarber in een kom en meng de geleisuiker en het amandelschaafsel erdoor.
- Bestuif het werkvlak dun met bloem en rol hierop het deeg dun uit tot een cirkel die iets groter is dan de doorsnede van de taartvorm.
- Vet de taarvorm in met boter en bekleed met een cirkel deeg.
- Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon.
- Vul de taartvorm met het rabarbermengsel.
- Snijd lange reepjes uit het deeg.
- Maak hiermee het ruitpatroon bovenop de vulling.
- Splits het overgebleven ei. Klop de eierdooier los (eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk hiermee het ruitpatroon.
- Bak de taart 35 a 40 min. in de oven tot de bovenkant goudbruin is.