Rabarber-aardbeientaart

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ fruitig/ 6 pers

| 1 a 2 uurtjes

| gekregen van een collega, bron verder onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • 200 gram volkoren koekjes (verkruimeld)
  • 50 gram ongezouten pistachenootjes (fijngehakt)
  • 350 gram rabarber (in stukjes gesneden)
  • 100 gram aardbeien (in stukjes gesneden)
  • 100 gram witte kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 300 gram roomkaas

Bereiding

  1. Smelt de boter in een steelpannetje en meng hier de koekkruimels en de helft van de pistachenootjes doorheen.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het koekmengsel hierin.
  3. Druk het mengsel goed aan en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  4. Doe de rabarber en twee eetlepels suiker in een pannetje en breng dit aan de kook.
  5. Laat dit alles zachtjes sudderen totdat de rabarber helemaal gaar is.
  6. Giet de rabarber af en laat de stukjes uitlekken.
  7. Bewaar het kookvocht, want dit kun je later gebruiken als siroop voor over de taart!
  8. Meng de roomkaas, de suiker en het merg uit het vanillestokje met een keukenmixer tot een glad geheel.
  9. Voeg één voor één de eieren toe en meng dit door elkaar.
  10. Meng de stukjes rabarber en de stukjes aardbei door het roomkaas mengsel en giet het op de bodem.
  11. Tik de vorm een paar keer stevig op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te laten ontsnappen.
  12. Zet de taart voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
  13. De taart is klaar als de bovenkant lichtbruin is, de zijkanten stevig zijn en het midden nog lobbig is.
  14. Je kunt met een satéprikker testen of de taart gaar is.
  15. Wanneer je deze in de taart kan steken en hij komt er schoon uit, dan is de taart gaar.
  16. Laat de taart ongeveer 30 minuten afkoelen buiten de oven.
  17. Bestrooi de taart met de pistachenootjes en zet vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast om volledig te koelen. Eet smakelijk!

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email