Rabarber-aardbeientaart
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ fruitig/ 6 pers
| 1 a 2 uurtjes
| gekregen van een collega, bron verder onbekend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 75 gram boter
- 200 gram volkoren koekjes (verkruimeld)
- 50 gram ongezouten pistachenootjes (fijngehakt)
- 350 gram rabarber (in stukjes gesneden)
- 100 gram aardbeien (in stukjes gesneden)
- 100 gram witte kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
- 300 gram roomkaas
Bereiding
- Smelt de boter in een steelpannetje en meng hier de koekkruimels en de helft van de pistachenootjes doorheen.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het koekmengsel hierin.
- Druk het mengsel goed aan en verdeel gelijkmatig over de bodem.
- Doe de rabarber en twee eetlepels suiker in een pannetje en breng dit aan de kook.
- Laat dit alles zachtjes sudderen totdat de rabarber helemaal gaar is.
- Giet de rabarber af en laat de stukjes uitlekken.
- Bewaar het kookvocht, want dit kun je later gebruiken als siroop voor over de taart!
- Meng de roomkaas, de suiker en het merg uit het vanillestokje met een keukenmixer tot een glad geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe en meng dit door elkaar.
- Meng de stukjes rabarber en de stukjes aardbei door het roomkaas mengsel en giet het op de bodem.
- Tik de vorm een paar keer stevig op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te laten ontsnappen.
- Zet de taart voor ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
- De taart is klaar als de bovenkant lichtbruin is, de zijkanten stevig zijn en het midden nog lobbig is.
- Je kunt met een satéprikker testen of de taart gaar is.
- Wanneer je deze in de taart kan steken en hij komt er schoon uit, dan is de taart gaar.
- Laat de taart ongeveer 30 minuten afkoelen buiten de oven.
- Bestrooi de taart met de pistachenootjes en zet vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast om volledig te koelen. Eet smakelijk!