Quinoa en zalm

Wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaua

Omschrijving

| hoofdgerecht/ wokken/ quinoa, zalm | 4 pers )

|  15 min

| infokaartje AH, april 2021

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gr 3 kleuren quinoa 
  • 30 gr gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gr verse zalmmoot
  • 4 el olie (arachide)
  • 4 el sojasuas (glutenvrij, flesje a 145 ml, Go-Tan)
  • 2 el sesamzaad
  • 800 gr Thaise wokgroenten met courgette en rode peper

Bereiding

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn.
  3. Snijd de zalm in blokjes van ± 1.5 cm.
  4. Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur.
  5. Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
  6. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
  7. Breng op smaak met peper.
  8. Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden.
  9. Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

Variatietip: Vervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes en bak 3 min.

Allergietip: De biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.

Voedingswaarde
Energie: 695 Kcal Vetten: 34 gr
waarvan verz. vetzuren: 5 gr
Koolhydraten: 59 gr
waarvan suikers: 10 gr
Eiwitten: 33 gr Vezels: 11 gr Natrium: 920 mg

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten