Wokgerecht met quinoa, zalm en sojasaua
Omschrijving
| hoofdgerecht/ wokken/ quinoa, zalm | 4 pers )
| 15 min
| infokaartje AH, april 2021
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 300 gr 3 kleuren quinoa
- 30 gr gember
- 2 teentjes knoflook
- 350 gr verse zalmmoot
- 4 el olie (arachide)
- 4 el sojasuas (glutenvrij, flesje a 145 ml, Go-Tan)
- 2 el sesamzaad
- 800 gr Thaise wokgroenten met courgette en rode peper
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil ondertussen de gember en snijd samen met de knoflook fijn.
- Snijd de zalm in blokjes van ± 1.5 cm.
- Verhit ¼ van de olie in een wok en roerbak de zalm met ¼ van de sojasaus en ¼ van het sesamzaad 2 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Neem uit de pan en houd afgedekt warm.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, knoflook, wokgroente en de rest van de sojasaus 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Breng op smaak met peper.
- Meng de quinoa erdoor en verdeel over diepe borden.
- Schep de zalm erop en bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Variatietip: Vervang de zalm door 360 gram pittig gekruide tofu roerbakreepjes en bak 3 min.
Allergietip: De biologische zalm kan sporen van gluten bevatten. Liever helemaal glutenvrij? Neem dan diepvrieszalm, laat deze dan eerst ontdooien.
Voedingswaarde
Energie: 695 Kcal | Vetten: 34 gr waarvan verz. vetzuren: 5 gr |
Koolhydraten: 59 gr waarvan suikers: 10 gr |
Eiwitten: 33 gr | Vezels: 11 gr | Natrium: 920 mg |