Quiche met zalm en spinazie

Omschrijving

 | Vis | quiches | 4 pers

 | ± 1 uurtje werk

 | 2017.03.08 – Infofolder Okay (Colruyt group)

Ingrediënten

  • 2 Atlantische zalmfilets
  • 400 gr verse spinazie
  • 1,5 dl room
  • 100 gr fetablokjes
  • 1 el boter
  • 5 eieren
  • 1 rol bladerdeeg (tante fanny)
  • 1 blokje visbouillon
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng ½ l water aan de kook met het bouillonblokje
  2. Haal van het vuur en dompel de zalmfilet 8 min onder.
  3. Giet af en snij de vis in hapklare stukken
  4. Smelt de boter ondertussen in een pan en laat de spinazie slinken
  5. Kruid met peper en zout en giet het vocht af
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C
  7. Rol het bladerdeeg en het bijbehorende bakpapier uit in een taartvorm van Æ 26 cm
  8. Prik een paar gatjes in het deeg met een vork
  9. Verdeel de zalm en de uitgelekte spinazie over het deeg en leg de feta er bovenop
  10. Meng de eieren met de volle room, peper en zout, giet over de andere ingrediënten
  11. Bak de quiche af in ± 45 min in de voorverwarmde oven.
  12. Serveer lauw met een groene salade