Quiche zalm & spinazie
Omschrijving
| |Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 1 uurtje werk
| 2017.03.08 – Infofolder Okay (Colruyt group)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 Atlantische zalmfilets
- 400 gr verse spinazie
- 1,5 dl room
- 100 gr fetablokjes
- 1 el boter
- 5 eieren
- 1 rol bladerdeeg (tante fanny)
- 1 blokje visbouillon
- Peper en zout
Bereiding
- Breng ½ l water aan de kook met het bouillonblokje
- Haal van het vuur en dompel de zalmfilet 8 min onder.
- Giet af en snij de vis in hapklare stukken
- Smelt de boter ondertussen in een pan en laat de spinazie slinken
- Kruid met peper en zout en giet het vocht af
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Rol het bladerdeeg en het bijbehorende bakpapier uit in een taartvorm van Æ 26 cm
- Prik een paar gatjes in het deeg met een vork
- Verdeel de zalm en de uitgelekte spinazie over het deeg en leg de feta er bovenop
- Meng de eieren met de volle room, peper en zout, giet over de andere ingrediënten
- Bak de quiche af in ± 45 min in de voorverwarmde oven.
- Serveer lauw met een groene salade