Quiche met tomaten en salami

Omschrijving

 | lunch of hoofdgerecht | 4 pers

 | ongeveer een uurtje

 | 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Ingrediënten

  • 8 sneetjes salami
  • 20 minitrostomaatjes
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 2 dl lichte room
  • 125 g mozzarella
  • 5 eieren
  • 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. oregano (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de salami in reepjes. Snipper het basilicum fijn. Scheur de mozzarella in stukjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren los in een mengkom samen met de lichte room. Kruid met de oregano, peper en zout.
  3. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar keer in met een vork.
  4. Verdeel de reepjes salami over het deeg en leg er de trostomaatjes, de mozzarella en het basilicum op.
  5. Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Zet de quiche ± 50 min. in de voorverwarmde oven (de quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt).
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Afwerking: Snij de quiche in 4 en serveer met een groen slaatje.

Voedingswaarde

  • Energie: 631 Kcal
  • Koolhydraten: 26.3 gr
  • Eiwitten: 25 gr
  • Vetten: 47 gr