Omschrijving
| lunch of hoofdgerecht | 4 pers
| ongeveer een uurtje
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Ingrediënten
- 8 sneetjes salami
- 20 minitrostomaatjes
- 1 plantje basilicum (vers)
- 2 dl lichte room
- 125 g mozzarella
- 5 eieren
- 1 rol bladerdeeg (versmarkt)
- 2 eetl. pijnboompitten
- 1 eetl. oregano (gedroogd)
- peper en zout
Bereiding
- Snij de salami in reepjes. Snipper het basilicum fijn. Scheur de mozzarella in stukjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de eieren los in een mengkom samen met de lichte room. Kruid met de oregano, peper en zout.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er een paar keer in met een vork.
- Verdeel de reepjes salami over het deeg en leg er de trostomaatjes, de mozzarella en het basilicum op.
- Giet er het eiermengsel over en bestrooi met de pijnboompitten.
- Zet de quiche ± 50 min. in de voorverwarmde oven (de quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt).
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Afwerking: Snij de quiche in 4 en serveer met een groen slaatje.
Voedingswaarde
- Energie: 631 Kcal
- Koolhydraten: 26.3 gr
- Eiwitten: 25 gr
- Vetten: 47 gr