Quiche met Kip/kerrie, prei, paprika, champignons, ananas, mozarella

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers

| ± 35 min basis taartbodem + 40 min afbakken met de vulling

| Eigen creatie, uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 portie quichedeeg (basisrecept 2)
  • 1 flinke kipfilet
  • 4 schijven ananas
  • 1 kleine ui
  • 1 prei
  • 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
  • ½ bakje champignons
  • 1 zakje minni mozzarella
  • 3 eieren
  • 125 ml Turkse yoghurt
  • 125 ml crème fraîche
  • handje paneermeel
  • zout, kerriepoeder

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in blokjes en bak deze even aan in een koekenpan, kruid met kippenkruiden, citroentijm (of ananassalie).
  2. Snij ondertussen de prei en de paprika’s en de champignons fijn en voeg deze toe aan de kip.
  3. Snij de ananasschijven in stukjes (gooi de siroop nog niet weg!) en de mozzarella in plakjes.
  4. Als de groenten wat geslonken zijn voeg je de ananas toe en vervolgens twee theelepels kerrie (en event wat zout).
  5. Zet het vuur laag en laat dit vijf minuutjes door sudderen.
  6. Klop ondertussen de eieren los met de yoghurt en een theelepel kerrie en voeg er een paar scheutjes ananassiroop aan toe tot het mengsel redelijk vloeibaar is.
  7. Bestrooi de quichebodem met een handje paneermeel.
  8. Doe de kip/ groentevulling in de vorm en giet hier overheen het yoghurtmengsel.
  9. Schik de plakjes mozzarella en verdeel ze over de quiche.
  10. Bak de quiche in de oven op 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar: de bovenkant moet mooi goudbruin zijn.
  11. Laat de taart minimaal een kwartier afkoelen voor je hem aansnijdt.
bewaren

Deze taart kun je eenmaal afgekoeld prima twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Invriezen kan ook: heb je de taart weer nodig, zet hem dan bevroren in een voorverwarmde oven van 180 °C en na een minuut of 10 heb je weer een verse quiche

Categorieën