Quiche met kabeljauw en bloemkool

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers

| 10 + 60 min

| 2014.10.08 – Okay folder. Lekker eten met kaas

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 gr kabeljauwhaasje
  • 125 gr grijze garnalen
  • 1/2 bloemkool
  • 1 plantje platte peterselie
  • 5 eieren
  • 2 dl room
  • 150 gr Grimbergen Grand Cru (extra gerijpte half harde kaas)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (10 min)
  1. Snij de bloemkool in heel kleine roosjes
  2. Snipper de peterselie fijn en rasp de kaas
  3. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork
Bereiding (15 min + 45 min in de oven)
  1. Breng de visbouillon aan de kook in de kookpan.
  2. Haal van het vuur en leg er de kabeljauw 10 min in.
  3. Dek af. Schep de vis uit de kookpan en laat uitlekken.
  4. Trek de vis in plakjes uit elkaar.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook intussen de bloemkoolroosjes 5 min.
  6. Giet af en laat uitlekken.
  7. Klop de eieren los en meng met de room. Kruid met peper en zout.
  8. Voeg de fijngesnipperde peterselie en de garnalen toe.
  9. Bestrooi het bladerdeeg met de helft van de geraspte kaas.
  10. Schik er de plakjes vis op en verdeel er de bloemkoolroosjes over.
  11. Giet er het eiermengsel over.
  12. Bestrooi met de rest van de kaas en zet ± 45 min in de voorverwarmde oven.
Drankadvies
Wijn:

Roodeberg 2014 Western Cape KWV Zuid Afrika

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email