Quiche met kabeljauw en bloemkool
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers
 | 10 + 60 min
 | 2014.10.08 – Okay folder. Lekker eten met kaas
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 250 gr kabeljauwhaasje
 - 125 gr grijze garnalen
 - 1/2 bloemkool
 - 1 plantje platte peterselie
 - 5 eieren
 - 2 dl room
 - 150 gr Grimbergen Grand Cru (extra gerijpte half harde kaas)
 - 1 rol bladerdeeg
 - 5 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
 - peper en zout
 
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
- Snij de bloemkool in heel kleine roosjes
 - Snipper de peterselie fijn en rasp de kaas
 - Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork
 
Bereiding (15 min + 45 min in de oven)
- Breng de visbouillon aan de kook in de kookpan.
 - Haal van het vuur en leg er de kabeljauw 10 min in.
 - Dek af. Schep de vis uit de kookpan en laat uitlekken.
 - Trek de vis in plakjes uit elkaar.
 - Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook intussen de bloemkoolroosjes 5 min.
 - Giet af en laat uitlekken.
 - Klop de eieren los en meng met de room. Kruid met peper en zout.
 - Voeg de fijngesnipperde peterselie en de garnalen toe.
 - Bestrooi het bladerdeeg met de helft van de geraspte kaas.
 - Schik er de plakjes vis op en verdeel er de bloemkoolroosjes over.
 - Giet er het eiermengsel over.
 - Bestrooi met de rest van de kaas en zet ± 45 min in de voorverwarmde oven.
 
Drankadvies
| Wijn: | 
 Roodeberg 2014 Western Cape KWV Zuid Afrika  | 
| Bier: | — |