Quiche met kabeljauw en bloemkool
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers
| 10 + 60 min
| 2014.10.08 – Okay folder. Lekker eten met kaas
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 gr kabeljauwhaasje
- 125 gr grijze garnalen
- 1/2 bloemkool
- 1 plantje platte peterselie
- 5 eieren
- 2 dl room
- 150 gr Grimbergen Grand Cru (extra gerijpte half harde kaas)
- 1 rol bladerdeeg
- 5 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
- Snij de bloemkool in heel kleine roosjes
- Snipper de peterselie fijn en rasp de kaas
- Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø 26 cm) en prik er enkele keren in met een vork
Bereiding (15 min + 45 min in de oven)
- Breng de visbouillon aan de kook in de kookpan.
- Haal van het vuur en leg er de kabeljauw 10 min in.
- Dek af. Schep de vis uit de kookpan en laat uitlekken.
- Trek de vis in plakjes uit elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook intussen de bloemkoolroosjes 5 min.
- Giet af en laat uitlekken.
- Klop de eieren los en meng met de room. Kruid met peper en zout.
- Voeg de fijngesnipperde peterselie en de garnalen toe.
- Bestrooi het bladerdeeg met de helft van de geraspte kaas.
- Schik er de plakjes vis op en verdeel er de bloemkoolroosjes over.
- Giet er het eiermengsel over.
- Bestrooi met de rest van de kaas en zet ± 45 min in de voorverwarmde oven.
Drankadvies
Wijn: |
Roodeberg 2014 Western Cape KWV Zuid Afrika |
Bier: | — |