Quiche met courgettes, geitenkaas en rundergehakt
Eén van onze favorietenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers
| ± 30 a 40 min
| uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 blaadjes bladerdeeg
- 2 el paneermeel
- 300 gr rundergehakt
- 2 mooie courgettes
- 100 gr geitenkaas (bv 12 petits chèvres Doux)
- 150 gr gemalen kaas (naar eigen smaak, ikzelf gebruikte emmenthaler)
- 4 eieren
- peper, zout, Provençaalse kruiden
- 1 uitje en een teentje knoflook
Bereiding
- Neem een lage taartvorm van ± 24 cm doorsnee en vet deze in.
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Ontdooi de blaadjes bladerdeeg ongeveer 5 a 10 min
- Rol ze samen open tot een omtrek van iets meer dan je taartvorm
- Strooi wat paneermeel op de bodem van je taartvorm (voorkomt dat je taart blijft kleven bij uitnemen)
- Bekleed je taartbodem met de opengerolde bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork
- Strooi weer wat paneermeel over deze bodem
- Neem je gehakt, kruid het zoals gebruikelijk naar eigen smaak met peper en zout (of gehaktkruiden) en rul het gehakt los in de pan
- Roer hierbij de fijngesnipperde ui en knoflookteentje en bak even mee.
- Laat voor een mooi resultaat het vocht zoveel mogelijk verdampen of giet eventueel het overtollige vet weg
- Neem je met bladerdeeg bedekte bakvorm en bestrooi met de gemalen kaas (Emmenthaler)
- Verdeel het gerulde gehakt hier bovenop
- Leg daarover een laagje courgette in zeer dunne plakken gesneden.
- Verkruimel hierover de zachte geitenkaas.
- Nu leg je weer een laagje courgette plakjes in de schaal.
- Klop de eieren goed los en schuimig gekruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en giet dit mengsel over de taart.
- Zet de oventemperatuur iets terug naar 175 °C
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren.