Quiche met courgettes, geitenkaas en rundergehakt

Eén van onze favorieten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers

| ± 30 a 40 min

| uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 blaadjes bladerdeeg
  • 2 el paneermeel
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 mooie courgettes
  • 100 gr geitenkaas (bv 12 petits chèvres Doux)
  • 150 gr gemalen kaas (naar eigen smaak, ikzelf gebruikte emmenthaler)
  • 4 eieren
  • peper, zout, Provençaalse kruiden
  • 1 uitje en een teentje knoflook

Bereiding

  1. Neem een lage taartvorm van ± 24 cm doorsnee en vet deze in.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C
  3. Ontdooi de blaadjes bladerdeeg ongeveer 5 a 10 min
  4. Rol ze samen open tot een omtrek van iets meer dan je taartvorm
  5. Strooi wat paneermeel op de bodem van je taartvorm (voorkomt dat je taart blijft kleven bij uitnemen)
  6. Bekleed je taartbodem met de opengerolde bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork
  7. Strooi weer wat paneermeel over deze bodem
  8. Neem je gehakt, kruid het zoals gebruikelijk naar eigen smaak met peper en zout (of gehaktkruiden) en rul het gehakt los in de pan
  9. Roer hierbij de fijngesnipperde ui en knoflookteentje en bak even mee.
  10. Laat voor een mooi resultaat het vocht zoveel mogelijk verdampen of giet eventueel het overtollige vet weg
  11. Neem je met bladerdeeg bedekte bakvorm en bestrooi met de gemalen kaas (Emmenthaler)
  12. Verdeel het gerulde gehakt hier bovenop
  13. Leg daarover een laagje courgette in zeer dunne plakken gesneden.
  14. Verkruimel hierover de zachte geitenkaas.
  15. Nu leg je weer een laagje courgette plakjes in de schaal.
  16. Klop de eieren goed los en schuimig gekruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en giet dit mengsel over de taart.
  17. Zet de oventemperatuur iets terug naar 175 °C
  18. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren.

Categorieën