Quiche met bacon en tuinkers

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feestje

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 g bacon
  • 2 takjes tuinkers
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 petit-suissekaasjes
  • 75 g geraspte gruyère
  • 4 eieren
  • 1 dl lichte room
  • 1 rol kruimeldeeg  

Bereiding

  1. Snipper de tuinkers en het bieslook fijn.
  2. Snij de sneetjes bacon in reepjes.
  3. Snij het teentje knoflook in 4.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa.
  6. Kruid met peper en een beetje zout (de bacon is al gezouten).
  7. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm en verdeel er de baconreepjes over.
  8. Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère.
  9. Bak de quiche 40 min. in de voorverwarmde oven.
  10. Als de quiche te bruin wordt, verlaag dan de temperatuur tot 175 °C en bedek met aluminiumpapier.
  11. Afwerking: Serveer deze quiche warm of koud.
Voedingswaarde
Energie: 517 Kcal Eiwitten: 22,7 gr Vetten: 32,7 gr Koolhydraten: 28,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email